Praktiskt

 

Praktisk information till Fjällheim

 

Nedan hittar du generell information rörande lajvområdet, sjukvård, eld, etc.

För mer specifik information rörande vad som är bra lajvklädsel, inlajvboende, skarpskada, etc se under information och regler

 

Vägbeskrivning: Bil

 

Parkering: Information ges på plats

 

Hämting/Lämning i Högsäter: Föranmälan om hämtning och lämning krävs senast måndagen 1juni via mail till fjallheim[at]gmail.com. Anmälan skall innehålla för- och efternamn, önskadhämtningstid, telefonnummer samt ett telefonnummer till närmast anhörig som har information om din planerade resa så att vi har möjlighet att få kontakt med någon ifall du inte dyker upp. Önskar du även lämning anger du vilken tid du senast vill vara i Högsäter.

 

Kostnad är 80:- per bil enkel resa samt max 4 personer per bil. Betalas direkt till föraren. Medtag jämna pengar.

 

Hämtningen/lämningen kommer att ske vid kiosken i Högsäter.

 

En uppdaterad lista med vilka som kommer att hämtas och när kommer att stå på forumet samt vilken tid hämtningen kommer att ske.

 

För lämning gäller att du skall vara redo att åka till Högsäter senast 1,5 h innan klockslag för avresa till Högsäter. Bilar för lämning kommer att gå så fort de är fulla och kommer inte att vänta på personer som inte finns på plats.

 

Avbokningspolicy för lajv:

Inställt lajv - 100% återbetalning även om tidigare avanmälan gjorts, ev medlemsavgift återbetalas endast om så önskas

Avanmälan senast den 27 augusti - 50% återbetalning av anmälningsavgiften, ev medlemsavgift återbetalas endast om så önskas

Avanmälan efter den 27 augusti - endast återbetalning mot uppvisande av läkarintyg

 

Avbokningspolicy för mat:

Inställt lajv - 100% återbetalning

Avanmälan senast den 27 augusti - 100% återbetalning

Avanmälan efter den 27 augusti - ingen återbetalning

 

 

Incheckning: Fredagen den 4 september

Plats:Nya vändplanen, Vändplan B

 

Utcheckning: Söndagen den 6 september lajvslut ca 12:00

Plats: Nya vändplanen

Utcheckning sker gruppvis och lägerplatsen skall vara besiktigad av arr innan gruppen får fullborda utcheckningen.

 

Offläger: Offlägret kommer vara beläget ovanför den branta ”mördar” backen från gamla vändplanen sett.

 

Vapenkontroll: Görs i samband med incheckningen.

 

Dass: Dass kommer att finnas på vändplan och vid trevägskorset. Dassen är utrustade med toapapper, våtservetter och handsprit.

 

Vatten: Dricksvatten kommer finnas tillgängligt i offlägret samt vid trevägskorset och långhuset. Var god ta med något lajvanpassat att hämta vattnet i. Vatten för hygien samt diskning hämtas i sjöarna.

Det är viktigt att du när du diskar tar upp vatten i ett rent kärl från sjöarna och sedan diskar på land så att inte stranden och vattenbrynet blir fullt av matrester. Diskning i anslutning till brygga avsedd för att bada ifrån är inte tillåtet.

 

Sjukvård: Kommer finnas sjukvårdskunniga på området som går att rådfråga dygnet runt om något skulle inträffa. Du kommer att få mer information om vilka dessa är vid incheck. Sjukvårdsutrustning finns att tillgå i offlägret samt vid långhuset. Lättare sjukvårdsutrustning så som t.ex. värktabletter, skavsårsplåster och allergi tabletter medtages själv av deltagaren. Om någon stor olycka skulle hända som berör många är uppsamlingsplatsen vändplan.

 

Mat: Kan förbeställas via anmälningsformuläret annars gäller; deltagarna får själva bistå med sin egen mat. För alla gäller att varm dryck samt lättare tilltugg kommer att kunna köpas i långhuset.

 

Alkohol: Alkohol är tillåtet på detta lajv och då i det egna lägret, ett läger du blivit inbjuden till och i långhuset. Där kommer det att finnas mjöd till försäljning. Eftersom du själv måste kunna inhandla den alkohol som du konsumerar är det 20-års gräns för alkohol. Är det inte tydligt att du är 20 år eller äldre måste du vara beredd att styrka din ålder innan inköp av mjöd tillåts. Måttlig alkohol konsumtion gäller. Vid ren fylla kommer personen att avvisas från området. Självklar hör inte vapen och alkohol ihop över huvudtaget.

 

Eld: Kommer finnas eldplatser utplacerade lite varstans. Eld får enbart göras på anordnade eldplatser. Vill egen eldplats göras måste detta godkännas av arrangör. Elden måste alltid övervakas och får inte lämnas ensam. En hink med vatten ska alltid finnas bredvid elden.

 

Ved: Kommer finnas tillgängligt vid långhuset.

 

Sovplats: Tält eller liknande ordnas på egen hand. Lägerplats anvisas vid ankomst. Karta över området finns här. Sovplats i långhus finns i mån av plats. Långhuset är dock tillhåll för arr och tross så vissa off-moment kan förekomma och det måste du acceptera.

 

Packning: Vi rekommenderar att du packar din packning så att du kan bära den en bit. Området är relativt stort och du kommer inte att kunna köra din packning ända fram till din lägerplats.

 

Djur på arrangemangen:

Om du vill ta med djur på DMF:s arrangemang kontakta arrangören.

 

Eftersom tamdjur kan reagera även på en spelad strid så är det inte tillåtet att strida i närheten av tamdjur. Lös situationen med hjälp av ett ”offsamtal” för att föra handlingen framåt.

 

Kontakt: Har du fårgor om något som rör Fjällheim eller Dalslands Medeltidsförening? Kontakta oss gärna via fjallheim[at]gmail.com eller dmfstyrelsen[at]gmail.com

 

Vid frågor rörande ovanstående och lajvområdet vänligen kontakta Maria Olsson 0704693347 eller Johan Olsson 0737546276

Epost

dmfstyrelsen[at]gmail.com

 

Adress

Dalslands medeltidsförening

c/o Lars Lagerström

Lilla Björn 26

415 16 Göteborg